PocketDream

mest om det som inte syns

En gammal älskad mössa möter sitt öde.

Publicerad 2009-02-24 22:27:49 i

Andre min vän - du har tagit med mig på massa sjuka äventyr och kan alltid bjuda på en vits så därför tecknar jag ner denna besynnerliga anekdot till din ära. Den fastnade genast stenhårt i mitt lilla martyrhjärta.

En tidig och kylig februarimorgon 2006. Andre och jag ska ta bussen från min gata till vår gemensamma arbetsplats.

-"Vi går inte på samtidigt om du har den där mössan på dej."
Att jag frös när jag tog av mig den struntade du i. Mössan var ful. Alltså skulle den bort. Det var den varmaste mössa jag nånsin haft. Den tog mig 15 timmar att sy.

Jag klev på bussen med mössan i handen och slirade med ena skon på en snöklump. Du hånlog när jag tappade mössan på det slaskvåta bussgolvet. Vad du inte fattade och aldrig kommer att förstå är att min mössa är en avbild av mössan som Farbror Rimfrost i Olles Skidfärd hade på sig. En Elsa Beskow-klassiker din mamma aldrig läste för dig när du var barn. Jag tyckte synd om dig.

Det bruna saltsmittade vattnet satte eviga spår. En vecka senare hade jag förlorat hoppet om att få bort fläckarna. Jag slängde min mössa. Men det gör inget längre för Andre finns ju kvar. Och numera köper jag mina mössor. Billigt.


Yoga

Publicerad 2009-02-23 20:31:19 i

Jag ska börja träna yoga. För jag vill kunna smörja in mina fötter till natten även när jag är 90.

Kula i rullning

Publicerad 2009-02-22 21:08:34 i

Spännande. Idag släppte jag åter kulan i rullning, så får vi se vart den tar vägen. Om den leker pingpong mellan väggarna innan nån får syn på den och lite själviskt lägger beslag på den eller om den irrar sig ner i ett litet mörkt hål, precis lagom stort för en liten kula.
Ibland händer massor på en gång, andra tillfällen inget alls. Som sist gång. Jag står vid ena kortänden av en lång hall. Jag skulle uppskatta att den är tre meter bred och typ 16-17 meter lång. Den lutar. Hela huset är egentligen snett och vint, stabilt men som ett flera hundra år gammalt stenhus kan få för sig att göra: Sjunka ihop och lägga sig tillrätta.
Jag börjar gå från ytterdörren mot en mäktig spegel. Det går fort. Jag har flyt. Medvind. Jag undviker min spegelbild och vänder om direkt jag nått fram. Går tillbaka. Känns trögt som i en uppförsbacke. Så snett är det gamla golvet. Jag står lutad mot ytterdörren en stund, en dörr som nästan ser ut som en lönnlucka i jämförelse med den långa omöblerade hallen med högt i tak och nyproducerade 50-talstapeter.
Så släpper jag den fingervarma kulan och går in på mitt rum. Jag är ensam hemma över natten och behöver inte bekymra mig om att nån ska halka på kulan och slå sig. Jag somnar genast och när morgonen kommer går jag ut för att leta efter kulan. Jag spejar i hörnen längst nere vid spegeln, ingen kula. Rör mig uppåt hallen, upp för backen, kisar och har siktet inställt på inget annat än en liten klar glaskula. Framför ytterdörren får jag napp. Den har inte rört sig en meter, utan ligger precis där jag lade den.

utvilad.

Publicerad 2009-02-03 07:59:24 i

Jag gav ett korkat nyårslöfte. Sova max 7 timmar per natt. Det går inte. Jag vill inte heller! I natt sov jag 10 timmar. Fantastiskt.

Dagens kultursession: Helena Josefsson - Dynamo.

nya vägvisare i dimman

Publicerad 2009-02-02 18:23:26 i

Jag har inte skrivit om mina kulturlektioner på ett tag, därmed inte sagt att jag inget lär mig. Tvärtom, jag badar i kultur!
Fick ny energi att berätta idag, då jag såg på svt.se att Maggie vaknar på balkongen ska sändas. Ikväll klockan 22. Den har jag längtat himla mycket efter att se, för den verkar bjuda på så mycket sinnesstämning. Sånt är jag svag för.

Om

Min profilbild

PocketDream

Skräddare i Göteborg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela