PocketDream

mest om det som inte syns

need a hand? i´m willing to screw!

Publicerad 2009-03-22 22:22:00 i

Igår var vi ute hela dagen i det underbara nya vädret och klättrade upp på diverse utsiktspunkter och fotade och sjöng och hade oss. Dessutom blev det nypremiär för de gröna conversen.
Tidigt på eftermiddan begav vi oss med andan i halsen till Backa Teater för en dos kultur - åh jag bara älskar Backa Teater, allt det ruffiga, rejäla, ärliga de står för, samma gamla skådisar och musiker. Vi gick in i det mörkaste av rum och bytte en timma solljus mot magi. Alla är skadade.

Vi har testat den nya indiern på min närmsta tvärgata, nyrenoverade lokaler där det låg ett hopplöst sunkigt korvkök förut. Vi var nästan ensamma därinne i 1,5 timme men kockens familj var närvarande så helt ödsligt var det ändå inte. Medan vi väntade på maten så gjorde vi en liten stopmotion med besticken. Jag käkade lamm och andrea en spenathistoria, hennes mat var godast. Servicen var så himla gullig, uppmärksam, nästan ursäktande så vi blev generade över all tjänstvillighet. Men det är ju iaf bättre än tvärtom.

Andrea och jag har kämpat sex hela timmar med att skruva ihop sekretären pappa var snäll nog att köpa och släpa upp till mig för två veckor sedan. Inte nog med att det var ett avancerat bygge, den möbeln jag fick var dessutom ett riktigt måndagsexemplar, borrade hål som var för trånga eller som inte existerade alls och skruvar som saknades. Men nu är åbäket ihoppusslat och står och skiner i sitt hörn.  Vi började halv sex i gårkväll och tog en paus mitt i för bakning av smulpaj med hallon och fortsatte sedan skruva fram till midnatt. Idag är jag fortfarande röd i handlfatorna och det bränner skönt när jag tvättar händerna i varmt vatten.

Idag har vi haft en känsla av bakfylla hela dagen, inte så konstigt efter allt vi tröttade ut oss med igår. Det enda som orkats med var en promenad genom backa till blomsterlandet och tillbaka, planterat mina nya pelargoner, provat utkastet till Andreas balklänning som jag fått äran att sy, kalasat på getost och fruktsallad och glott på film. Skööönt. En perfekt helg!


rise and shine sister

Publicerad 2009-03-21 09:51:51 i

Vaknade redan sju av sedvanlig mardröm (visit i gammalt hus och möten med obehagliga människor som vill mig illa) och gick genast upp för drömmarna brukar inte bli trevligare av att jag försöker somna om. Men den som går upp tidigt hinner mycket - röjt undan lite, handtvättat, surfat, mejlat, lagt in mina räkningar.
Andrea sover fortfarande. Det är underbart med besök över helgerna, man har garanterat sällskap i 48 timmar och innan brukar jag skriva en lista i huvudet på saker vi kan göra så det är vanligtvis full rulle. Nu ska jag börja fixa frukost så hon vaknar.
Det står nya tulpaner på mitt bord. Dagarna är lika långa som nätterna nu och ljusare blir det. Jag är glad. Nästan in i själen glad. Det här blir en bra lördag.


Att ta tillfället i akt. Eller fixa sitt eget tillfälle.

Publicerad 2009-03-01 10:12:53 i

Har funderat en hel del på det här med att ha drömmar om saker man skulle vilja göra, men inget mod att ta första steget. Har man egentligen nåt annat val, än att bara göra det? Ta första steget. Det tror inte jag, för vad finns det för för alternativ...


Jag har en vän som på ett typiskt kvinnligt sätt tar på sig så mycket jobb som möjligt för att kunna leka martyr och säga "åh jag jobbar precis hela tiden, jag är så trött men jag gör det för att ställa upp." Om man bara har självförminskande gnäll att komma med varför säger man något överhuvudtaget?
Det här kanske handlar lika mycket om mig själv som min vän. Jag kanske också gnäller ganska mycket? I så fall skulle jag vilja höra det, så jag får hjälp att bryta ett negativt mönster. För det sista jag vill är att utvecklas till en individ som är självförsörjande, självständig och frisk, med (bokstavligen) världen för sina fötter, men som inte gör något annat med sitt liv än att jobba tills det ryker ur öronen och tänka negativa tankar. Och klaga, klaga, klaga.


Jag har också saker jag vill göra, som jag känner att jag måste göra för att må bättre. För det där må-bättrandet kommer inte av sig själv, det är ett som är säkert. Kanske behöver jag en vän med en anklagande mur omkring sig, för att ta mig själv i kragen. Få nåt gjort!... Kan börja med att gå och ut och andas frisk luft.

Om

Min profilbild

PocketDream

Skräddare i Göteborg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela