PocketDream

mest om det som inte syns

Årets julklapp - MY ASS

Publicerad 2010-11-27 23:46:47 i

Varje år samlar sig en bunt pappskallar runt ett bord för att komma överens om "årets julklapp". Detta görs inte helt utan urskiljningsförmåga, som man skulle kunna tro, utan det finns åtminstone tre kriterier som årets julklapp ska matchas mot. Förvisso är dessa kriterier så luddiga att de passar in på både en kristallvas och en heroinspruta - men än dock - KRITERIER!

  • Årets julklapp skall representera samtiden.
  • Det skall vara en nyhet eller ha ett nyväckt intresse för det snart gångna året.
  • Produkten skall svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter.

(Om jag satt i julklappskomittén på Handelns Utredningsinstitut skulle årets julklapp bli Faktumkalendern. Den stämmer in på alla ovan nämnda kriterier - håller som vanligt hög kvalitet men i år når den stjärnstatus, är tryckt på tjockt matt papper, otrolig layout, i svartvitt och för en god sak. Plus att den finns att köpa på nätet, man måste alltså inte bege sig till göteborg, alla har råd med den och de allra flesta - utom den hemlöse? - har användning av den. Jag köpte en idag på väg hem och jag satt länge och häpnade över de tolv fina bilderna. Fantastiskt snyggt gjort.)

Vad är då årets julklapp?

En surfplatta.

tacksamhet

Publicerad 2010-11-09 22:28:01 i

Igår var min spårvagn försenad. När den väl kom var den tydligen defekt och skulle rulla raka vägen till vagnhallen. Jag fick vänta på nästa vagn och därmed missade jag mitt byte på Markland. Fick alltså vänta igen. Länge. På en buss som även den var försenad. Blev 45 min sen till jobbet.
Idag gick trafiken som en klocka. Så himla skönt att slippa vänta som ett fån. Jag blev skitglad av att åka till jobbet idag! Man behöver alltså dagar som igår för att ha vett att vara tacksam när allt flyter som det ska.

Om

Min profilbild

PocketDream

Skräddare i Göteborg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela