PocketDream

mest om det som inte syns

Santa Dash!

Publicerad 2012-11-29 19:15:00 i

Förra året konfronterades jag med den fantastiska brittiska traditionen Santa Dash när jag var i Glasgow för att gå på indiefestival. Lätt bakfull och loj flanerade vi på stadens gator på söndagen när en och annan tomte kom springandes. Det kom fler och fler tomtar och snart dominerades gatan av de rödklädda vitskäggiga.
 
 
Snart är det dags igen, bodde jag i Storbritannien skulle jag nog faktiskt ställa upp, även om jag inte fattar grejen med att löpa på asfalt. Man får ju i alla fall maskera sig med en schysst tomtedräkt!

Julpeppen

Publicerad 2012-11-27 13:02:00 i

Jag blir så mjuk i hjärtat när jag läser den här genomgulliga och passionerade bloggen som handlar till hundra procent om JUL. Som julnörd så uppskattar jag verkligen att det dessutom finns hundratals liknande bloggar i sverige som alla handlar om jul. Året runt.
 
Självklart handlar även dessa bloggar cyniskt om att displaya den perfekta ytan, men jag läser hellre ett inlägg, helt fritt från ironi, som recenserar årets skörd av julskivor, än ytterligare ett grinigt inlägg om botox och doftljus av Quetzala. För att det är positivt. Det är nog allra mest optimismen jag älskar hos de här julbloggarna!
 
Och så julradion! På en måndag morgon kl 9 när man bara vill krypa ner i närmsta blomkruka så kickar den igång, julradion, och kör dygnet runt året ut. Man har två val- bjällerklang eller klassisk jul. Det blir nog fifty fifty för mig.
 
Liseberg

Ritglädje

Publicerad 2012-11-26 11:53:00 i

Nanna Johansson gör så fina illustrationer, det spritter av färg- och skaparglädje och dessutom en välbehövlig fniss-faktor. Varje vecka postar hon en alliansillustration, det här är min favorit hittills!
 
 
Kanske är det för min personliga koppling till OZ som jag gillar den här bilden så mycket- Filmen är en av mina favoriter och jag har dessutom gjort dekor och kostym till en scengestaltning av OZ en gång i tiden. Historien är så fin, speciellt biten där Dorothy träffar fågelskrämman, plåtmannen och lejonet, som alla tre inte mår så bra för att de saknar något. Tillsammans ger de fyra sig av för att leta rätt på det som de saknar.

välsignade webbtillägg!

Publicerad 2012-11-09 18:17:00 i

Jag upptäcker små håligheter på min egen blogg och förstår först inte varför. Ett tomrum här och var med bara den gula bakgrunden att vila ögonen på. Luftigt och fint. Men ändå konstigt? Men så kopplar jag! Adblock! Detta fina fina påfund som gjort för oss reklamallergiker.

Om

Min profilbild

PocketDream

Skräddare i Göteborg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela