PocketDream

mest om det som inte syns

de första semlorna

Publicerad 2013-02-14 19:52:00 i

Slog två flugor i en smäll och bakade semlor på hjärtansdagen. Gjorde bara 4 (vi är ju bara två som ska äta dem) resten av degen blev kanelbullar som åkte direkt ner i frysen. Mina första semlor för i år, och de allra första jag faktiskt bakat själv, också. Förstår inte varför jag inte gjort det förut, de man köper är ju verkligen inte supergoda. Använde Roy Fares recept. En säker källa när det ska smaka gott!
 

- 20 kg

Publicerad 2013-02-13 15:16:00 i Skrädderi

Jag blir så in i själen glad när det går bra för andra människor. Som för min kära mamma som gått ner 20 kg. Vilken bedrift! Jag hjälper henne med att slimma några kläder som hon inte vill slänga. Den här kjolen sydde jag faktiskt till henne för ungefär 10 år sen. Nu ligger den isärsprättad och modifierad på mitt arbetsbord. Om bara en liten stund hänger den hel och slät på sin galge igen, som ny.
 

Slutet av friheten

Publicerad 2013-02-11 22:52:00 i

Om två veckor börjar jag på mitt nya jobb. Så nu njuter jag av de sista dyrbara dagarna i full frihet, innan kapitalets snara åter läggs runt min unga hals =)
Jag har varit utan anställning så länge att jag både hunnit njuta, våndas, fundera på att starta eget, våndats lite mera, förnedrats i gemenskapen på jobbcoachcentret, registrerat enskild firma, avregistrerat firman.
Naturligtvis har jag också sökt jobb. Hundratals. På alla teatrar i sverige som håller sig med eget skrädderi, de bästa ateljéerna, vanliga ändringsskrädderier, konfektionskedjornas produktionskontor, nöjesparkernas säsongsskrädderier. Den som säger att skräddare är ett utdöende yrke i sverige motbevisar jag på mindre än en minut. Det finns jobb. Bara inte för mig, kändes det som. Men nu har jag alltså hittat ett! Återstår att se om jag kommer trivas fantastiskt bra också, som ju var villkoret för ett av mina nyårslöften.

tacos o rabarber

Publicerad 2013-02-10 19:51:00 i

En sån härlig kväll- tacos till Kontoret och sedan paj på det sista av rabarbern från mammas kolonilott.
 

billiga blodapelsiner

Publicerad 2013-02-07 17:09:00 i

Det duggar tätt av billiga apelsiner över sverige just nu. De fina frukterna ligger i höga drivor och väntar på att bli konsumerade. Jag konsumerar glatt, köper flera påsar i veckan den här tiden på året. Pressar, dricker, njuter. Har aldrig varit så proppfull av c-vitaminer som nu.
 

Om

Min profilbild

PocketDream

Skräddare i Göteborg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela