PocketDream

mest om det som inte syns

Mitt andra hem

Publicerad 2014-05-20 22:24:00 i

 
 
 
 
 
 
När jag första dagen på min nya arbetsplats klev in genom dörren insåg jag att det inte bara var att sätta sig ner och sy. Det var tomt i lokalen, smutsigt och ödsligt. Det enda som fanns var en disk med en dator och en telefon, några tomma klädstänger och ett ruffigt, hemsnickrat arbetsbord. Över hela lokalen låg tjocka hinnor av damm, fönstren var flammiga av vinterns framfart. Det enda härliga var ljuset som flödade in genom åtta fönster.
 
Jag ägnade den första veckan åt att städa och sitta i telefon och beställa in maskiner, trådar, sybehör och alla tusen små redskap som behövs i ett skrädderi. Jag fick också hjälp av både eletriker och snickare för att fixa i ordning lokalen. Det var ett digert arbete innan jag ens kunde ta itu med sömnadsarbetet som börjat hopa sig i stora högar.
 
Nu har ett år gått och jag börjar känna mig ganska hemma i mitt andra hem. Alla maskiner och redskap är på plats, jag har fått hyllor, verktygstavlor och lampor uppskruvade. Snickaren har lagt en skitsnygg svart plastmatta på det stora bordet, älskar den! Har sytt gardiner och draperier. Och tagit med mig överblivna tavlor och växter hemifrån och fyllt ut alla tomma ytor. Just nu är det vårrusning och fullt liv här i ateljen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rosmarin

Publicerad 2014-05-18 18:32:58 i

Den här krukan med rosmarin har jag klippt ner idag och hackat ner i ett bröd. Efter ett brödrecept som verkligen hade en oemotståndlig påverkan på mig, aldrig har jag varit så sugen på att testa något som det här?  (Eller, i ärlighetens namn blir jag nästan alltid begeistrad av nya recept/ metoder och bara måste testa själv.) Hur det blir återstår att se. Degen ska nämligen jäsa i 18 timmar...
 
 

Tyg

Publicerad 2014-05-18 18:19:00 i

 
 
 
Har varit och botaniserat på Stoff och Stil för andra eller tredje helgen i rad och kom hem igår med den här bomullsstinna bunten, som ska tvättas och krympas först, sedan får vi se vad jag hittar på. Mest ser jag fram emot att få klippa i det blå tyget. Blått som en augustihimmel är det. Magiskt.

Flöjtgatans bibliotek

Publicerad 2014-05-08 13:23:57 i
I helgen fick jag en drös pocketböcker av svärmor. Hon brukar alltid sticka åt mig någon titel när vi hälsar på henne, men nu fick jag en hel hög. Så när jag kom hem igen radade jag upp de nya böckerna i vår trappuppgång. Tillsammans med några pocketar som jag rensat ut från min egen bokhylla. 22:ans bibliotek! Komplett med några pelargoner.

Fuskblockning

Publicerad 2014-05-04 10:19:55 iAtt blocka nåt man stickat är en plågsamt tålamodsprövande process. Inte nog med att jag ägnat många timmar åt att sticka den här sjalen i baby wool, ska jag behöva stå ut med att blocka den i flera dygn? Never. Så här ser det alltså ut när jag blockar. 10 minuters press på vakuumbordet och sedan är det klart.

nya tider, nytt företag?

Publicerad 2014-05-02 07:55:00 i

 
Varje gång jag pratat med en egenföretagare om just egenföretagande, har jag fått höra: "Starta inte eget, Linda. Det är ett sånt helvetes slit. Jobb dygnet runt och sedan får man knappt nåt för det."
Men nu är jag alltså där, vid vägvalet. Valet står mellan att fortsätta harva på i samma trista spår och en chans att få bestämma över mitt eget arbetsliv.Vågar jag? Tacka nej till en trygg inkomst, tacka ja till en oviss framtid.
Äh va fan, jag chansar.

Om

Min profilbild

PocketDream

Skräddare i Göteborg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela