PocketDream

mest om det som inte syns

Secret Single Behaviour

Publicerad 2010-09-27 03:35:08 i

En sak jag gillar att göra när jag är för trött för att gå o lägga mig - samla mindre lyckade, suddiga, sötfula, snedvinklade, missriktat skitroliga bilder i en mapp och köra som bildspel. Gärna med nån stämningsfull bakgrundsmusik.
Det är så fruktansvärt roligt! Jag sitter ensam i soffan halvtre på natten och kiknar av skratt framför mitt misslyckade bildspel.

don´t worry! be happy! (a modern day man of steel)

Publicerad 2010-09-15 00:58:52 i

Fredrik håller hårt i mikrofonen, stampar diskret och taktfast med foten och slår seriösa blå dunster på bästa Christer Sjögren-manér. Han är beundrad för sin stil och finess, sin röda slips och sina blanka skor. Han talar till folket. Om viktiga saker.

"Fler jobb, större tilllväxt och vi, vi, VI lägger mer pengar på miljön än något annat parti!"
Jaha. Och sedan när bidrar tillväxt (läs: fler flygresor och ökad konsumtion) till en välmående natur? Och inte är det väl så att vi för skattepengar kan köpa oss en välmående natur?

Fantastiskt nog är resten av manifestet lika ihåligt. Det här borde bli en lätt match för oss rödgröna. Men så kliver herr Reinfeldt vidare ut på scen, ända fram till scenkanten tar han sig och blickar myndigt ut över ett samlat hav av kroppar. Och den besuttna delen av befolkningen har för länge sen glömt var deras 5 veckors semester kommer ifrån då de ler med hela ansiktet och skrålar med i refrängen som om det inte fanns någon morgondag (det finns det förmodligen inte heller).

Moderaterna försöker inte lura någon. Det finns ingen anledning att hojta om trojanska hästar och lömska försök att lura in ledare och arbetare under samma tak för att långsamt gasa ihjäl de sistnämnda. Moderaterna opererar öppet i dagsljus så att alla kan se. Alla detaljer finns i partiprogrammet, men vem orkar läsa det finstilta när det finns en snabbguide?
Moderaterna har blivit ett trallvänligt alternativ som satsar sina kort på upphottade versioner av socialdemokraternas klassiska slagdängor. Moderatarna är inte längre ett parti - de är numera årtiondets mest framgångsrika coverband.

Lätta i sinnet på väg hem från showen talar folket med sina nära och kära om alliansens regeringsduglighet och småmyser förnöjt medan de fantiserar om vad de ska hitta på för vardagslyx för sina 500 kronor extra i plånboken varje månad.

Fredrik är beundrad för sin stil och finess, sin röda slips och sina blanka skor. Men hans intensiva blick är stel och spänd. Och plötsligt framträder trådarna tydligt. De spindelvävstunna trådarna, som transparanta fiskelinor, styr Fredriks rörelser in i minsta detalj. Vem är det som håller i trådarna?

Om

Min profilbild

PocketDream

Skräddare i Göteborg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela