PocketDream

mest om det som inte syns

Nya skor

Publicerad 2013-04-28 12:07:00 i

 
Har just snörat upp skorna och befriat mina fötter från ett par nya skor. Vilken lättnad! Som ömfotad måste jag gå in nya skor hemma i dagar och veckor innan jag kan använda dem ute, på riktigt. Det gäller alltså skorna på bilden. Ett par skor som man kan tror är sköna från start. Inte enligt mina fötter...
Men men, lagom till semestern ska nog skorna och mina fötter vara bästisar.

varken blond eller blåögd...

Publicerad 2013-04-17 21:42:00 i

...sitter jag vid köksbordet och funderar på om man inte skulle ta in en människa i nöd under sitt tak ändå. Är helt tagen efter att ha sett reportaget om busschauffören i Mölndal (senare delen av programmet). En sån helt igenom hygglig människa, som gör en massa gott för andra, varje dag. Han är god man åt ett tiotal flyktingar och har gjort plats i sitt hem för en asylsökande kille. Jag ser mig som hårdhjärtad och cynisk vanligtvis, men hej vad det mjuknar i bröstet när man får se ett välgjort reportage om en barmhärtig samarit.
 
Idag dök de upp överallt, barnen med majblommorna. Jag skrapade ihop mina sista slantar och slog till på en blomma.
 
 

kokta bär till frukost?

Publicerad 2013-04-13 13:48:00 i

Senaste nytt från Livsmedelsverket är att man bör koka sina köpta, frysta bär, annars kan man räkna med att smittas av hepatit A. Så jag ställde mig lydigt och kokade hallonen till min frukostsmoothie igår morse. Blä! Smaken och färgen följde med vattnet som jag hällde bort och kvar var bara en mosig och grå massa.
Så idag gjorde jag istället min smoothie på banan, yoghurt, lite mjölk och hallonpulver istället för de frysta hallonen. Helt ok substitut, tills Livsmedelsverket anser faran vara över. Plus för att man slipper kärnorna mellan tänderna!
 
 
 
 
 

Omsorg från Indien

Publicerad 2013-04-11 20:36:00 i Skrädderi

Vilken härlig torsdag. Varje dag lär man sig nåt nytt och idag var inget undantag. Jag har aldrig varit i Indien, och tur är väl det för då skulle jag förköpa mig på skor, kläder, tyger och allt annat härligt som bara finns att köpa i Asien. Men idag fick jag i vilket fall sy om ett par klänningar  åt en liten tjej som hennes mamma köpt åt henne i Indien. Klänningarna är vackra på håll, men synar man dem i sömmarna, så syns massor av småfel här och var, trådar är inte avklippta och sömmarna är inte ens overlockade. En maskintvätt skulle räcka för att klänningen skulle falla isär.
 
Men! Nu till det fantastiska, dagens lärdom- medföljande varje indiskt plagg kommer en rejäl bit av tyget som plagget är sytt i! Jag är inte ironisk, jag tycker verkligen det är storartat! (Men så är jag en ganska nördig skräddare också.) En extra bit tyg är så fantastiskt praktiskt, om man vill sy om plagget man köpt, eller det går sönder, så behövs det! Detta får man ingen annanstans, vare sig man handlar på HM eller Prada. Bara i Indien känner de till nödvändigheten av en extra bit tyg! I love it!
 
Längst ner- mina tomatplantor i ateljéfönstret. De växer en cm varje dag.
 
 
 
 

Dealing with some heavy shit

Publicerad 2013-04-10 19:28:00 i

Knappt har jag återhämtat mig från skattesmällen 2006, så händer det igen! 11000 i kvarskatt. Snälla skjut mig. Eller låt mig åtminstone vinna på trisslott. Ett hett tips för att undvika kvarskatt är att inte använda vinsten från en försäljning till att minska sitt banklån. Big NO-NO på den...
 
 
 

4 dagar

Publicerad 2013-04-08 08:32:00 i

Nu har jag gjort heltid på mitt nya jobb i 6 veckor och utan att säga för mycket kan jag konstatera att det rosa skimret över att göra matlådor om söndagskvällarna har börjat skingra sig något. Men desto skönare är det ju då att TA HELG. Speciellt då påskhelg- 4 hela dagar ledigt, i underbart sällskap på fyra hjul under en knallblå himmel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

PocketDream

Skräddare i Göteborg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela