PocketDream

mest om det som inte syns

LIVE - KENT

Publicerad 2008-02-24 22:43:06 i

Glömde nästan. Lite foton från Valentines. Fint att inleda med en stigande sol i bakgrunden och avsluta med att låta den gå ner. Varmt och vackert.


image80

image79

hemma

Publicerad 2008-02-24 04:09:56 i

Månen (om det hade varit stjärnklart) skulle ha speglat sej i den regnvåta asfalten. Nu fyller gatlyktorna i där inte månskenet når ända fram. Artificiellt ljus. Civilisation. Jag står i badrummet och hör fågelkvitter utanför fönstret. Märkligt. Släcker lampan - bättre. Smärtan som en ilning upp i bakhuvudet. Collateral på dvd i andra rummet. Ansiktskrämens lukt påminner om vitt babypuder från länge sedan. Trygg, hemma, i pyamas med ett glas vatten i handen, min egen lilla värld, en enda tanke; vila.

bara ett av alla tillfällen

Publicerad 2008-02-21 07:43:13 i

the night she died in the rented room
as the whole town was sleeping
she held her breath like a star in bloom
could burn down tomorrow

the summer breeze was caressing me
as I walked through the market
the golden light of a friend beside
had died out for good

now nothing can amaze me
as everything's behind me
no, nothing else can please me
since all I had has been set free

the night before in the dining room
I recall it now
she said "I fear for you my friend
cause I'll soon be leaving"

the autumn comes just like other years
but I won't see the signs
the sun above is sowing magic seeds
but it wants someone back...

// cardigans

Planeter, Pungkulor och Töntglasögon.

Publicerad 2008-02-09 15:17:29 i

image72

Jag har sagt det förut och jag kommer säkert säga det tusen gånger till: Jag älskar Ebba von Sydow. Hon bloggar flitigt flera (ibland t.o.m många) gånger om dagen och bjuder frikostigt på både det ena och det andra. Här är tex ett foto på hennes nya reaREAfynd från Jeremy Scott. Den är väldigt olik Ebbas vanliga stil och jag ÄLSKAR den. Jag hoppas innerligt hon köper sig ett par turkosa leggings och ett par äggula remsandaletter att matcha upp den med. Hade jag hennes fantastiska ben och inkomst skulle jag också köpt den utan att tveka ett endaste ögonblick.


image73

Mittenfotot föreställer INTE pungkulor i brunsås som jag först trodde utan smälta praliner att bredas på lunchbrödet. Oh, så gott det låter. Detta smaskar Ebba inspirerat på om hon inte väljer tex köttbulle mellan minibröd, som serveras hungriga modeskådare på visningarna. Mellan måltiderna *förlåt, visningarna* bloggar hon friskt om kändisar som tar plats bredvid sina ovänner på frontrow och hellre armbågar sig igenom timslånga visningar än avstår från att synas i media, om rykande färska trendspan som våfflat hår (jag trillar nästan ur stolen av nostalgichocken och minnet av känslan att dra fingrarna genom sitt eget nyvåfflade varma hår innan jag gick till skolan) och töntglasögon (varför i himmelens namn slängde jag mina genomskinliga plastbågar från 6:an med rosa och blå insprängda strimmor??). Hon sätter på största allvar rubriker till sina inlägg som: "Här läste du det först!", "Jag är i shoppinghimlen!", "Veckans finaste!", "Skaffa nördglasögon!", "Skaffa en blåtira!" och det blir ändå inte fel eller pinsamt. Bara roligt.

image74
Ally Hilfigher i sina nya glas.


Ebba är bäst. (Förutom när hon uppmanar till soffhäng ackompanjerat av tacos och schlagertortyr.) Läs och smila!

winners never quit, quitters never win.

Publicerad 2008-02-07 09:36:19 i

Jag fick en fråga för ett tag sen. En fråga som jag aldrig funderat över och jag fick panik för jag inte kunde komma på ett enda vettigt svar - vad i mitt liv som jag är mest stolt över. Betyder att jag inte gjort nåt bra eller meningsfullt? Har jag bara gjort en massa dumma grejer? Mmmm....

Så inatt kom jag på nåt som jag är jättestolt över. Mina mjuka armbågar. Jag kommer aldrig att slicka uppåt och sparka neråt. Det kanske låter självklart men jag vet flera som ändå trillat dit, så fort de fått chansen. Märkligt, för man borde bli ödmjukare ju längre man kommer. Eller? Ungefär som att ju mer man lär sig - desto mer medveten blir man om hur lite man kan.


Sen är jag också ganska nöjd med att att jag är känslig. Gråter ofta, tänker alldeles för mycket (hellre det än för lite) och känner väldigt hårt för saker som andra bara skiter i. Ingen hårdhudad tuffing här, inte.

Jag skulle vilja vara stolt över att jag är en sån som inte ger upp. Men jag kanske kan bli?

Godmorgon.

snart är det sommar-hoppet!

Publicerad 2008-02-05 21:42:40 i

Hoppet  vaknar, studsar yrvaket ur sängen och bankar på alla väggar med en entusiasm som inte går att värja sig mot. Det är vad som händer i mig när jag ser "Eagle vs Shark".

image70


image71

Ja, det blir bara ljusare och ljusare och fortare än man hinner ana så står man där utan varken mössa eller vantar men i en skrynklig funk-tisha och kliande sandaler och fryser om låren, längst bak i bajamaja-kön. Vänta bara.

Om

Min profilbild

PocketDream

Skräddare i Göteborg

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela